Ansichtkaart uit 1909 - Zuivelfabriek

Ansichtkaart uit 1909 - Zuivelfabriek

Jaar/periode

Ca. 1900

Beschrijving

Tekst út "Garijp in oude ansichten":
Een opname van de coöperatieve stoomzuivelfabriek, opgericht in 1895. In deze fabriek was tevens een maalinrichting voor granen van Klaas Gorter gevestigd.
Het gemalen graan werd als meel niet alleen in eigen dorp verkocht, maar ook naar dorpen in de omgeving.
Rechts op de foto ziet u de woning van de beheerder van de zuivelfabriek, de heer Anema, die tevens boekhouder was en op bepaalde tijden ook nog in de fabriek werkzaam was.
De melk werd door de boeren zelf naar de fabriek gebracht.
Deze opname dateert van ongeveer 1900.


Ansichtkaart met poststempel uit 1909.
Hieronder de achterkant van de kaart.

Zuivelfabriek ak post1909

 

Aldgaryp.nl is een archief en verzamelplaats voor oud beeldmateriaal van en over Garyp.

De site is via het hoofdmenu verdeeld in een aantal hoofditems met subitems. Alle items (categorieën) zijn nog niet gevuld, omdat er bewust voor gekozen is alle moois niet in één keer aan te bieden. De bezoeker moet nieuwsgierig blijven en later nog eens terugkeren.

Om meteen te kunnen bekijken hoeveel foto's een bepaalde categorie bevat klik je het best eerst even op het hoofditem in de menubalk hierboven. Je krijgt dan een overzicht van alle categorieën met tussen haakjes het aantal afbeeldingen  uit die categorie. Je hoeft dan niet alle subcategorieën eerst door te werken om te kijken of er wat in staat.

En via het menu-item *Nieuw kun je eerst de laatst toegevoegde items bekijken. Je hoeft dan niet eerst alle categorieën te openen om te kijken of er iets nieuws bij zit.

De site wordt regelmatig aangevuld met nieuw materiaal. Hou 'm dus in de gaten!
Lees het artikel hieronder ook even omtrent het ontstaan en doel van deze website.
Veel plezier!!

En... stuur ons beslist uw eigen waardevolle documenten en foto's, of neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op. Geef ook correcties door als een naam of jaartal niet klopt.