Eendrachtsweg - Fabriekslaantje

Eendrachtsweg - Fabriekslaantje

Beschrijving

Tekst uit "Garijp in oude ansichten deel 2":
Even verder staan we voor het begin van het Fabriekslaantje. Rechts de bakkerij van Hendrik Oedzes en achter de bakkerij op zijn erf een stapel takkebossen. Eertijds werd iedere bakkersoven hier in het dorp verwarmd met takkebossen, zodat er altijd een of meer stapels bij de bakker op het erf stonden.
Het pakhuis links is deels gebouwd van afbraak van de cikoreifabriek, wat aan de ramen wel te zien is. De fouragehandel en maalinrichting van Gorter zijn nu in dit gebouw gevestigd.

Aldgaryp.nl is een archief en verzamelplaats voor oud beeldmateriaal van en over Garyp.

De site is via het hoofdmenu verdeeld in een aantal hoofditems met subitems. Alle items (categorieën) zijn nog niet gevuld, omdat er bewust voor gekozen is alle moois niet in één keer aan te bieden. De bezoeker moet nieuwsgierig blijven en later nog eens terugkeren.

Om meteen te kunnen bekijken hoeveel foto's een bepaalde categorie bevat klik je het best eerst even op het hoofditem in de menubalk hierboven. Je krijgt dan een overzicht van alle categorieën met tussen haakjes het aantal afbeeldingen  uit die categorie. Je hoeft dan niet alle subcategorieën eerst door te werken om te kijken of er wat in staat.

En via het menu-item *Nieuw kun je eerst de laatst toegevoegde items bekijken. Je hoeft dan niet eerst alle categorieën te openen om te kijken of er iets nieuws bij zit.

De site wordt regelmatig aangevuld met nieuw materiaal. Hou 'm dus in de gaten!
Lees het artikel hieronder ook even omtrent het ontstaan en doel van deze website.
Veel plezier!!

En... stuur ons beslist uw eigen waardevolle documenten en foto's, of neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op. Geef ook correcties door als een naam of jaartal niet klopt.