Postkantoor en groentewinkel

Postkantoor en groentewinkel

Jaar/periode

ansichtkaarten van 1927

Beschrijving

Het meeste rechtse pand is van M.v.d.Molen en op de etalage staat Aardappelen, Groenten, Fruit , Visch. En... een affiche dat er een Bondsconcours in Veenklooster is op D.V. woensdag 27 en donderdag 28 juli, helaas staat er geen jaartal bij.

Het pand ernaast is het toenmalig postkantoor.

 Tekst uit "Garijp in oude ansichten deel 1":
We vervolgen onze wandeling en zien dan rechts op de foto de groentewinkel van Marten van der Molen. Voor het winkelraam een aanplakbiljet van een te houden muziekconcours in Veenklooster. Van der Molen en zijn drie zonen Lutzen, Aldert en Eele waren eerste klas muzikanten en de bezielende krachten in de plaatselijke muziekvereniging. In het tweede huis rechts op de foto was het hulppostkantoor gevestigd; hier woonde Rienk v.d. Berg met zijn vrouw Tetje. Ieder jaar op 5 december zag men Rienk in de functie van Sint Nicolaas.

Aldgaryp.nl is een archief en verzamelplaats voor oud beeldmateriaal van en over Garyp.

De site is via het hoofdmenu verdeeld in een aantal hoofditems met subitems. Alle items (categorieën) zijn nog niet gevuld, omdat er bewust voor gekozen is alle moois niet in één keer aan te bieden. De bezoeker moet nieuwsgierig blijven en later nog eens terugkeren.

Om meteen te kunnen bekijken hoeveel foto's een bepaalde categorie bevat klik je het best eerst even op het hoofditem in de menubalk hierboven. Je krijgt dan een overzicht van alle categorieën met tussen haakjes het aantal afbeeldingen  uit die categorie. Je hoeft dan niet alle subcategorieën eerst door te werken om te kijken of er wat in staat.

En via het menu-item *Nieuw kun je eerst de laatst toegevoegde items bekijken. Je hoeft dan niet eerst alle categorieën te openen om te kijken of er iets nieuws bij zit.

De site wordt regelmatig aangevuld met nieuw materiaal. Hou 'm dus in de gaten!
Lees het artikel hieronder ook even omtrent het ontstaan en doel van deze website.
Veel plezier!!

En... stuur ons beslist uw eigen waardevolle documenten en foto's, of neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op. Geef ook correcties door als een naam of jaartal niet klopt.