Skip to main content

Theunis Hoekstra - concierge

Theunis Hoekstra - concierge

Jaar/periode

1982

Beschrijving

Moaie âlde foto út de Actief wêrop Wietske Hoekstra-Atsma en Theunis Hoekstra foar de learlingen fan de húshâldskoalle sitte.
Se sitte hjir op de túnstuollen dy se fan it bestjoer en it persoaniel fan de húshâldskoalle krigen ha.

 

Tekst Actief (17 juny 1982):

Theunis Hoekstra uit Garijp nam afscheid als conciërge "De twadde hikke"

Theunis Hoekstra uit Garijp werd vorige week donderdag 10 juni precies 65 jaar en nam daarmee tegelijkertijd afscheid van zijn funktie als conciërge van de Garijper L.H.N.O. "De Twadde Hikke".
Ter afscheid werd hem vrijdagmiddag door bestuur, onderwijzend personeel en alle leerlingen van de school, een receptie aangeboden met toespraakjes en kado's en door de leerlingen zelf naar voren gebrachte schetsjes.
"Wie van de Drie" met drie Theunis Hoekstra's op het toneel, een uit het leven gegrepen "sniselbank" en meer van dat soort zaken.
De kelder van de school was het heiligdom van de conciërge, zo hebben we begrepen en de soep-met-ballen-automaat is de beste van Tietjerksteradeel. Ook hoorden we "by de earste lintsjerein wurdt Hoekstra grif ta Puddingridder slein".
Hoekstra was bijna 20 jaar aan de school verbonden, wist het onderwijzend personeel om zijn vinger te winden en de leerlingen redelijk in toom te houden. Hij heeft heel wat "famkes" zien komen en gaan en lief en leed van de school gedeeld.
Zijn opvolger wordt Jitse Hoogsteen.